Termeni de utilizare și mențiuni legale!
Utilizarea site-ului plecat.ro presupune acceptarea tuturor mențiunilor legale de mai jos

· Informatii generale

Plecat.ro este o marcă DRI DEVELOPMENT RESEARCH & INNOVATION SRL
Adresa: Ghiroda, Strada Ialomita, Nr.43, Judet Timis, România,
CUI: 32837469 Nr. Reg. Comerțului: J35/471/25.02.2014
Termenii legali de mai jos și Politica de Confidențialite se aplică tuturor vizitatorilor și clienților site-ului Plecat.ro, marcă a DRI DEVELOPMENT RESEARCH & INNOVATION SRL.

· Acceptul dumneavoastră

Utilizatorul confirmă că a citit și acceptat acești Termeni și Condiții. Utilizarea site-ului plecat.ro de către client implică acceptarea necondiționată a acestor termeni și condiții.

· Date cu caracter personal

Prin completarea datelor personale în formularul de pe site-ul www.plecat .ro, vizitatorii sunt de acord cu privire la toate prevederile prezentului Regulament și își dau acordul ca datele lor cu caracter personal să fie stocate și prelucrate de moderatorii plecat.ro și de a primi pe viitor informații despre noi oferte, promoții, mesaje publicitare și de marketing direct. Datele cu caracter personal precum: numele, anul nașterii, locația sau adresa de e-mail pe care le transmiteți prin completarea formularului online vor fi folosite în conformitate cu Politica de confidenţialitate.

· Reguli de utilizare

Procedura de Înscriere
După completarea formularului de înscriere se va trimite un mail prin care se solicită confirmarea adresei. Prin confirmare adresa este validată. Plecat.ro își rezervă dreptul de a accepta pentru înscriere doar persoane care manifestă respect față de membri din comunitatea www.plecat.ro. Plecat.ro își rezervă dreptul de a șterge automat contul utilizatorilor și a le bloca accesul la conținutul site-ului în cazul în care care :
 • amenință, aduc ofense vreunei persoane, entități sau grup,
 • fac injurii sau comentarii calomnioase
 • crează conținut care incită la acte ilegale sau imorale
 • sau orice altă formă de exprimare trivială
Plecat.ro își rezervă dreptul de a edita eventualele greșeli gramaticale, de ortografie sau de punctuație prezente în Descriere.

Înscrierea unităților de turism pe site-ul Plecat.ro
Plecat.ro oferă unitatilor de turism de tip : hotel, motel, pensiune, vila, cabana, apartament in regim hotelier, posibilitatea de a-si crea un profil sau pagină dedicată în mod gratuit. Înscrierea unei unități de turism (numită client) pe site-ul www.plecat.ro se poate face de catre proprietarul acesteia sau de către un angajat/colaborator oficial al acesteia și nu presupune nici un fel de angajament financiar din partea clientului acceptant al acestui set de Termeni Legali.

Orice informație afișată de client pe site-ul www.plecat.ro devine proprietatea www.plecat.ro (fotografii, texte de prezentare, etc). Materialele pot fi folosite de catre www.plecat.ro în scopuri promoționale de tipul : postarea profilului Plecat.ro al clientului pe rețelele sociale (precum Facebook, Toate Blogurile, etc…) sau pe alte site-uri partenere, fără notificare prealabilă a deținătorului paginii/profilului, fără a atinge interesele de imagine ale unității de turism în cauză.

Orice modificare a politicii de gratuitate și tarifare va fi notificată cu 30 de zile înainte prin Email trimis la adresa folosită de client la înscriere. Plecat.ro poate folosi adresa de email utilizată la înscriere pentru a trimite informații promotionale sau notificări legate de buna funcționare a serviciile și paginilor puse la dispoziția clientului. Aceste mesaje sunt gratuite și pot fi blocate printr-o cerere expresă de dezabonare de la notificări trimisă la adresa electronică: tarife[at]plecat.ro

Crearea de articole pe site-ul Plecat.ro
Plecat.ro oferă membrilor săi posibilitatea de a crea articole.
Articolele vor fi validate de către editorii site-ului Plecat.ro. Dimensiunea maximă a unui articol este de 10.000 de caractere.
Autorii sunt exclusiv responsabili de calitatea informațiilor și conținutul articolului.
Plecat.ro își rezervă dreptul de a nu valida articolele utilizatorilor cu conținut care :
 • amenință, aduce ofense vreunei persoane, entități sau grup,
 • face injurii sau comentarii calomnioase
 • incită la acte ilegale sau imorale
 • sau orice altă formă de exprimare trivială
 • nu fac parte din temele propuse pe site-ul său.
Plecat.ro își rezervă dreptul de a suspenda sau anula dreptul autorului de a mai crea articole sau de a face propuneri de articole, dacă se constată că informațiile propuse sunt false, au caracter ilegal, imoral sau ofensator; de asemenea, aceleași sancțiuni se aplică în cazul propunerilor repetate, făcute fără respectarea celorlalte prevederi ale prezentului document;
Plecat.ro își rezervă dreptul de a retrage de la afișare orice informație, fără notificarea prealabilă a autorului;
Plecat.ro își rezervă dreptul de a introduce, în nume propriu, știri de orice natură și sub orice formă.
În termen de 48 de ore (în zile lucrătoare), operatorii plecat.ro verifică respectarea politicii de Creare articole pe Plecat.ro și validează propunerea respectivă. Informațiile validate se afișează în secțiunea "Forum", în aceeași categorie în care sunt înregistrate de către autor.

Partajarea fotografiilor pe site-ul Plecat.ro Plecat.ro oferă membrilor săi posibilitatea de a crea albume de fotografii, de a le partaja membrilor plecat.ro precum și publicului larg. Albumele de fotografii vor fi validate de către editorii site-ului Plecat.ro. Numărul maxim de fotografii disponibil la crearea unui album nou este de 20. Plecat.ro oferă posibilitatea de a crea 5 albume de fotografii care sunt publice: acestea pot fi accesibile oricărui visitator, în proveniență de orice sursa internet.
Autorii sunt exclusiv responsabili de calitatea fotografiilor, descrierilor create precum și de dreptul de autor ce le permite de a le publica pe site-ul Plecat.ro.
Plecat.ro își rezervă dreptul de a nu valida fotografiile utilizatorilor cu conținut care:
 • aduc ofense vreunei persoane, entități sau grup,
 • fac injurii sau comentarii calomnioase
 • incită la acte ilegale sau imorale
 • sau orice alta formă de exprimare trivială
 • nu fac parte din temele propuse pe site-ul său.
Plecat.ro își rezervă dreptul de a suspenda sau anula dreptul autorului de a mai publica fotografii, daca se constată că autorul nu deține drept de autor, fotografiile au caracter ilegal, imoral sau ofensator; de asemenea, aceleași sancțiuni se aplică în cazul propunerilor repetate, făcute fără respectarea celorlalte prevederi ale prezentului document;
Plecat.ro își rezervă dreptul de a retrage de la afișare orice fotografie sau imagine, fără notificarea prealabila a autorului.
În termen de 48 de ore (în zile lucrătoare), operatorii plecat.ro verifică respectarea politicii de Partajare a fotografiilor pe site-ul Plecat .ro și validează albumele de fotografii. Fotografiile validate se afișează în secțiunea "Galerie foto", în aceeași categorie în care sunt înregistrate de către autor.


· Acord de utilizare

Logoul, fotografiile, articolele și toate celalate informații afișate pe site-ul plecat.ro sunt proprietatea exclusivă a Plecat.ro.
Utilizatorii sunt exclusiv responsabili de gestionarea parolelor proprii și au obligația de a anunța orice utilizare neautorizată a parolei sau a oricărui alt aspect legat de securitatea accesului către plecat.ro;
Plecat.ro își rezervă dreptul de a schimba orice nume de utilizator sau orice descriere anexată unui articol, album de fotografii, anunț, în cazul în care acestea ar putea:
 • crea confuzie;
 • aduce ofensă în vreun mod vreunei persoane, entități sau grup;
Plecat.ro își rezervă dreptul de a aduce modificări site-ului fără notificare prealabilă;
Plecat.ro își rezervă dreptul de a lua orice măsuri împotrivă utilizatorilor care încalcă în vreun fel normele etice general acceptate ale comerțului electronic sau ale prezentului acord;
Plecat.ro va putea șterge orice date de trafic referitoare la perioade de timp din trecut, după trecerea unui termen de 15 zile de la data la care datele de trafic nu mai sunt disponibile pe secțiunile site-ului www.plecat.ro.
Este responsabilitatea persoanelor care dețin sau administrează site-urile monitorizate sau a altor persoane interesate să stocheze / arhiveze date istorice, Plecat.ro neavând nicio obligație si nicio responsabilitate în acest sens.


· Limitarea raspunderii

Plecat.ro alături de directorii, angajații, agenții săi sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea sau oferirea site-ului, serviciilor și informațiilor www.plecat.ro nu sunt răspunzători pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legătura cu utilizarea site-ului și informațiilor oferite de Plecat.ro.
Plecat.ro alături de directorii, angajații, agenții săi sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea sau oferirea site-ului și informațiilor www.plecat.ro nu sunt răspunzători pentru modul în care vă administrați parola și detaliile de cont.
Păstrarea acestor date confidențiale rămâne în totalitate în responsabilitatea dumneavoastră.
DRI DEVELOPMENT RESEARCH & INNOVATION SRL nu-și asumă responsabilitatea pentru corectitudinea informațiilor tarifare furnizate pe paginile unităților de turism partenere
DRI DEVELOPMENT RESEARCH & INNOVATION SRL nu își asumă răspunderea pentru promptitudinea și calitatea răspunsului unității de turism contactate prin intermediul secțiunii Rezervă acum

DRI DEVELOPMENT RESEARCH & INNOVATION SRL nu își asumă răspunderea pentru calitatea serviciilor oferite de unitățile de turism înscrise pe siteul Plecat.ro.
Plecat.ro nu își asumă răspunderea pentru corectitudinea informațiile furnizate de către persoana care a efectuat cererea la secțiunea Rezervă acum.
Plecat.ro nu își asumă răspunderea pentru modul de stocare sau de utilizare a informațiilor trimise unităților turistice în urma folosirii secțiunii "Rezervă acum Plecat.ro nu oferă nicio garanție și nu are nicio răspundere, implicită sau expresă, pentru conținutul de pe site-urile monitorizate, pentru conținutul oferit de partenerii săi sau de utilizatorii înregistrați, inclusiv pentru conținutul postat de către utilizatori pe bloguri, întreaga răspundere aparținând acestora.
Limitările de mai sus se vor aplica indiferent daca părțile menționate au fost sau nu avertizate sau ar fi fost conștiente de posibilitatea apariției daunelor de orice natură.· Sancțiuni

Plecat.ro își rezervă dreptul de a nu sancționa imediat utilizatorii care încalcă politicile Plecat.ro.
Prima abatere de la politicile Plecat.ro conduce la sancționare prin suspendarea afișării informațiilor : articole, fotografii etc… pentru o perioadă cel puțin egală cu dispariția cauzei care a dus la aplicarea sancțiunii.
Abaterile repetate de la politicile Plecat.ro pot conduce la anularea înscrierii site-urilor administrate de persoana in culpa.


· Dispoziții finale

Plecat.ro își rezervă dreptul de a actualiza periodic acest document, fără notificare prealabilă.


Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Plecat.ro este portalul tău de informare turistică și informații utile despre România și despre străinătate. Răsfoiește albumele foto ale utilizatorilor, contribuie și tu cu poze din zona în care te afli sau cu comentarii pertinente la forumul de discuții. Pregătește-ți valiza și fă ocolul lumii în imagini! Caută în selecția de oferte de cazare din România pensiunea, hotelul sau apartamentul care are serviciile cele mai interesante. Rămâi conectat la actualitatea românească. plecat.ro îți oferă o listă completă cu posturi de radio și televiziuni regionale din România cu transmisie live pe internet precum și ziare și jurnale românești online. Vizitează și pagina dedicată partenerilor noștri.