HOREZU

str. Capitan Maldar, nr.1, Horezu, jud. Valcea » Horezu, Vâlcea » Localizare pe hartă
Camere: 27
Apartamente: 2
Total locuri: 50
Restaurant de
250 de locuri
Camere - HOREZU
Tipul unității: Hotel

Orasul Horezu, se afla asezat în partea centrala a judetului Vâlcea, atestat documentar într-un hristov apartinând domnitorului Vlad Calugarul din anul 1487, care pomenea de satul Hurez.

Descoperirile facute în urma cercetarilor arheologice din zona Ferigile, de lânga Horezu au scos la iveala marturii arheologice din secolele al IX-lea si al XIIl-lea privind localizarea unor asezari umane.

Dezvoltarea asezarilor horezene este legata de traseele de transhumanta, de drumurile haiducilor, care traversau zona precum si de drumul sarii care "pornea de la Ocnele Mari, trecea prin Pietrarii de Jos si din Horezu continua catre Slatioara si ajungea la Cernesti".

Orasul Horezu este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara.

Ca destinatie obligatorie mentionam Manastirea Horezu,o sinteza a artei si maestriei poporului român ,construita între anii 1690-1693, de catre Constantin Brâncoveanu.

Pensiunea Horezu a fost dată în funcţiune la sfârşitul anului 2007 este clasificată la categoria „TREI FLORI”.

Pensiunea Horezu este situată în intravilanul satului Romanii de Jos, la intrarea în complexul mânăstiresc Hurezi, una din cele mai mari atracţii turistice ale Olteniei, la o distanţă de 2 km de DN 67 care face legătura între Ramnicu Vâlcea şi oraşul Horezu.

Această locaţie turistică dispune de:

9 camere cu câte două locuri (50 lei/noapte/pers.);

grup sanitar propriu;

acces internet;

cablu TV;

salon pentru servirea mesei;

bar, terasă acoperită, grătar în curte, saună, parcare.

La Pensiunea Horezu sunteti oricand bine venit !!!

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Restaurant
Servicii și facilități camere
Televizor
Activități sportive și de agrement
Teren de fotbal - platit
Teren tenis de câmp - platit
Facilități baie
Duș
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Horezu, județul Vâlcea, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la HOREZU din Horezu, județul Vâlcea, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la HOREZU? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!