15 locuri | de la 90 LEI pe noapte
Timișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din Romania. Am auzit această frază de nenumarate ori. Da, este un oraș plăcut să-l vezi în orice anotimp, este oraș istoric cu multe locuri frumoase de văzut dar cel mai mult contează spiritul și atitudinea pe care greu le regăsești în alte părți. Foarte mulți vizitatori văd acest spirit frumos și pleacă încântați.
În orice anotimp vei vedea taxiuri pe care scrie “I love Timișoara”, “100% Bănățean”, tramvaie și autobuze vopsite alb-violet (după echipa de fotbal Poli - Timișoara) și afișe cu “Nu te pune cu timișorenii”, “Îmi iubesc orașul, nu îl murdăresc”, etc
Dacă vrei să vizitezi Timișoara, trebuie să știi că primăvara îmbracă o haină verde presărată cu pete galbene și albe. Iți fură ochii parcurile pline de copaci înfloriți și sălciile pletoase de pe malul Begăi iar mirosul magnoliei și al salcâmului te urmărește peste tot. Vara, ești urmărit de parfumul teilor și al rozelor. Toamna, orașul îmbracă hain galbenă - portocalie iar iarna haina albă de poveste. Târgurile de Crăciun și căsuțele de lemn ce împânzesc centrul orașului îi oferă un farmec aparte.
Parcul Rozelor, Parcul Botanic, Parcul Central, Parcul Poporului, Parcul Copiilor sunt doar câteva dintre parcurile în care trebuie să te plimbi dacă ai ajuns în Timișoara.
Sunt foarte multe clădiri istorice ce merită văzute. Aș aminti aici palatele: Lloyd, Löffler Dauerbach, Hilt & Vogel, Merbl, Neuhausz, Szechenyi, proiectate de arhitectul László Székely si construite la începutul secolului 20. Deși cetatea orașului a fost dărâmată pentru ca centrul orașului să se dezvolte, fragmente din bastioanele cetății austriece mai pot fi văzute și astăzi, Bastionul Teresia fiind renovat de curând.
Dacă Piața Operei (sau a Victoriei) simbolizează istoria românească a orașului, prin catedrala ortodoxă Mitropolitană, statuia lupoaicei cu Romulus și Remus și clădirea Operei in Piața Unirii poți vedea o catedrală romano-catolică, o biserică ortodoxă sârbească, clădirea Episcopiei Sârbe, o sinagogă (la mică distanță de piață), un liceu de limbă germană (Nikolaus Lenau), un Palatul Baroc, și un monument închinat sfintei Treimi ce amintește de ciuma din secolul al XVIII-lea, similar cu cel aflat la Viena. Să nu uitam că numele pieței amintește de Marea Unire, când la 3 august 1919, trupele române au intrat în Timișoara. De asemenea merită văzut Palatul Mercur din piața Traian, clădirile din piața Josefin sau piața Maria.
Aș mai aminti faptul că Timișoara avea iluminat stradal cu lămpi din 1760 si a fost primul oraș din Europa (1884) care avea iluminat stradal electric (731 de lămpi), a avut primul tramvai electric din România (1899), avea stație de salvare în premieră pentru Ungaria și România înca din 1886, canalul Bega a fost construit între 1728-1758, primul spital municipal a fost construit în 1745, teatru în 1753, școli (1718) și nu în ultimul rând o fabrică de bere (1718).
Plecat.ro vă pune la dispoziție oferte de cazare în Timișoara Timiș cu toate informațiile necesare pentru pregătirea concediului sau sejurului dumneavoastră: hoteluri, vile și pensiuni ieftine, servicii, facilități, activități de vacanță precum și o hartă interactivă a obiectivelor turistice în Timișoara Timiș și împrejur. Fie că sunteți în căutarea unei oferte de cazare la munte sau la mare Plecat.ro este portalul de informare turistică ce răspunde nevoilor dumneavoastră. Pe plecat.ro vă invităm să vă faceți valiza și să plecați într-un voiaj virtual