Casa Bazna

Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 201, Cod 557030, Com. Bazna, Jud. Sibiu » Bazna, Sibiu » Localizare pe hartă
Camere: 42
Apartamente: 1
Total locuri: 82
Check-in de la: 14.00
Check-out până la: 12.00
Restaurant de
85 de locuri
Camere - Casa Bazna
Tipul unității: Pensiune

Tipuri de camere & facilitati

Localizata intr-un spatiu pitoresc, Casa Bazna reprezinta o combinatie intre traditie si confort.

Istoric Bazna

Comuna Bazna este asezata langa un afluent al raului Tarnava Mica, la 17 km nord-vest de orasul Medias si la 6 km de comuna Blaje. Aceasta asezare este construita in jurul a 2 strazi principale asezate de-a lungul paraului.

Prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1302, atunci satul fiind numit Bozna.

Bazna se dezvolta repede dupa ce colonisti sasi veniti din Germania s-au stabilit in aceasta zona. Documentele istorice mentioneaza ca in anul 1516 in Bazna au locuit 82 familii de crasmari, 3 vaduve, 2 ciobani si un invatator. Existenta gazului metan in aceasta localitate este inscrisa in documentele istorice incepand cu anul 1672. Guvernatorul populatiei germane din acea perioada, Valentin Franck von Frankenstein, a relatat in versuri despre existenta gazului metan.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Parcare exterioară
Piscină descoperită
Servicii și facilități camere
Minibar
Televizor
Facilități baie
Duș
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Bazna, județul Sibiu, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Casa Bazna din Bazna, județul Sibiu, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Casa Bazna? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!