Pensiunea Magnolia

Petrindu, Nr. 54 » Petrindu, Sălaj » Localizare pe hartă
Camere - Pensiunea Magnolia
Tipul unității: Pensiune

Intr-o zona linistita a satului functioneaza Pensiunea Magnolia, pensiune recent construita, care va ofera confort si relaxare. Pensiunea apartine familiei preotului local. Dispune de 10 camere cu 30 de locuri de cazare, cu incalzire centrala, 5 bai cu 5 dusuri si 7 grupuri sanitare.

Pensiunea dispune de o gradina de 2000 mp, pe langa care curge valea satului.

Locurile de cazare pot fi suplimentate in cazul grupurilor organizate. Oaspetii pensiunii se pot bucura de bunatatile oferite de catre gazde, la loc de cinste fiind renumita bucatarie ardeleneasca. In vecinatatea pensiunii se afla stupina familiei.

Pensiunea dispune de facilitati pentru organizarea de conferinte si de posibilitati bune de excursii in imprejurimi. Pot fi organizate excursii in zona inconjuratoare a Calatei, pentru descoperirea sau mai buna cunoastere a acestei zone etnografice.

De asemenea se pot organiza excursii si in orasele invecinate: Cluj, Zalau, Huedin, la lacul de acumulare de la Belis sau in Muntii Apuseni.

Pot fi organizate drumetii cu bicicleta sau cu caruta.

Despre locatie:

PETRINDU este un sat asezat la hotarul a doua judete: Salaj si Cluj, intre dealurile din Valea Almasului, in triunghiul pe care il formeaza orasele Huedin, Cluj si Zalau, in zona folclorica a Calatei, cunoscuta de maghiari sub numele de Kalotaszeg.

Satul este usor accesibil din toate cele trei orase. Ca zona geografica apartine de zona Muntilor Apuseni. Peisajul oferit de zona de dealuri, crestate de vai cu ape curgatoare, asezate in vecinatatea zonelor montane, cu satele imprastiate in vaile dintre dealuri, poate fi o alternativa de recreere pentru oamenii oraselor.

Frumusetea locurilor, posibilitatile deosebite de agrement pe care le ofera aceasta zona, monumentele istorice si ospitalitatea oamenilor sunt toate la un loc o invitatie pentru cei care vor sa se bucure de odihna si relaxare.

Satul Petrindu este o asezare veche, primele insemnari istorice despre aceasta localitate datand din anul 1370. Una din principalele atractii ale satului o constituie biserica din piatra, monument istoric datat din sec. XIII - XIV. Biserica care este o marturie vie a istoriei acestor locuri are o clopotnita din lemn realizata in sec. XVIII. O alta componenta a acestui monument care prezinta interes turistic o reprezinta tavanul acestui lacas. Tavanul, pictat in anul 1713, este opera unor mesteri de notorietate a acelor timpuri: Zilahi Asztalos Istvan si mai tarziu in 1769 Umling Janos si fiul sau Lorinc.

In vecinatatea satului pot fi admirate ruinele Cetatii Almasului, a Cetatii si bisericii de la Aghires, Castelul lui Kos Karoly de la Stana, biserica de la Fild.

Zona Calatei este o zona interesanta din punct de vedere geografic, istoric, dar mai ales etnografic. Kalotaszeg este o zona folclorica renumita, unde traditia populara este inca vie, multe din obiceiurile arhaice s-au pastrat pana in zilele noastre, iar locuitorii isi poarta cu mandrie frumoasele costume populare. Portul bogat, colorat al fetelor este bine cunoscut si in strainatate. Broderia executata de femeile din zona este renumita.

Oamenii satului cultiva campul cum o faceau in trecut stramosii lor. In sat sunt cirezi de bivoli si stane de oi. In fiecare primavara la inceput de mai se organizeaza masurisul oilor.

Satul este inconjurat de paduri, pajisti care imbie la drumetii.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Grădină
Servicii și facilități camere
Încălzire centrală
Activități sportive și de agrement
Drumeții
Închiriere biciclete
Facilități baie
Duș
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Petrindu, județul Sălaj, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Pensiunea Magnolia din Petrindu, județul Sălaj, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Pensiunea Magnolia? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!