Camping Vasskert Sovata

Str.Principala nr.129/A » Sovata, Mureș » Localizare pe hartă
 „Grádina -vasskert“
Camere - Camping Vasskert Sovata
Tipul unității: Camping

Sovata, situată între Pârâul Corund și valea superioară a Târnavei Mici este cea mai nordică așezare a Depresiunii Între-Săruri.

Este accesibilă dinspre Târgu-Mureș, ca și dinspre Miercurea-Ciuc și Odorheiu-Secuiesc prin drumul principal național 13A, iar dinspre Reghin printr-un drum principal de legătură.

Primele documente care atestează locuitorii datează din anul 1578. În 1583 este deja sat. În secolele următoare devine din ce în ce mai cunoscută prin lacurile sale calde și sărate. Așezarea secuiască și-a dobândit rangul de oraș în anul 1952.

Unic în Europa, Lacul Ursu, lac salin helioterm apărut în 1875, este binecunoscut prin efectul său terapeutic (asupra bolilor cronice ginecologice, reumatice și ale sistemului nervos periferic precum și pentru recuperarea bolnavilor în unele cazuri postaccidentale).

Sovata are în prezent cinci lacuri sărate: Lacul Ursu, Lacul Aluniș, Lacul Roșu, Lacul Verde, Lacul Negru. Între cele două războaie mondiale a devenit una dintre cele mai importante stațiuni din țară, fiind vizitată de mai multe ori și de familia regală.

Împrejurimile sunt minunate. Drumeții plăcute se pot face la Vârful Becheci, Muntele Saca, Dealul Cireșului, Vârful Zoltán.

Cu mașina pot fi vizitate Salina din Praid - ceea ce în afară de faptul că este o curiozitate are și un efect terapeutic asupra bolilor organelor respiratorii (6 km), localitatea Corund, renumită datorită ceramicii populare (12 km), Vârful Bucin (20 km), Lacul Roșu (67 km), Odorheiu-Secuiesc (44 km), Munții Harghitei (76 km) și orașul săsesc Sighișoara, cu o atmosferă medievală (68 km) de neuitat.

Limbi străine vorbite la recepție » Germană • Maghiară

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Chemare Taxi
Facilități baie
Duș
Activități agroturistice
Grătar / Barbeque
Livadă / Pădure
Servicii tehnice, dotări business
Xerox, copiator
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Sovata, județul Mureș, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Camping Vasskert Sovata din Sovata, județul Mureș, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Camping Vasskert Sovata? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!