Cartref

Strada Principala nr. 433 (E 60) » Saschiz, Mureș » Localizare pe hartă
Camere - Cartref
Tipul unității: Pensiune

Ne bucuram ca ati ales Pensiunea Cartref, ce am dori sa fie o casa primitoare pentru dumneavoastra, asa cum este pentru toti cei ce au poposit aici. Numele pensiunii, "Cartref", înseamna în Tara Galilor, de unde vine unul dintre cei doi proprietari, ''casa primitoare''.

Cartref este o casa veche de peste o suta de ani construita în 1909 de catre mesterul tabacar sas, Walentin Rether si sotia sa Dorotheea, ale caror initiale D&R sunt pictate pe frontispiciul casei si restaurata prin metodele si cu materialele traditionale folosite pentru constructii de catre sasi, pastrând pe cât posibil tâmplaria albastra tipic saseasca, încuietorile mestesugite de la începutul secolului XX si mobilierul din lemn masiv, ce transmit caldura si atmosfera dintr-o familie de mestesugari sasi, gospodari si înstariti din Saschiz.

Pensiunea se afla in Saschiz, cea mai apropiata locatie de cazare de Sighisoara si ofera gazduire in 6 camere confortabile, dintre care patru cu pat matrimonial si doua cu paturi twin. Patru dintre camere au vedere spre strada, biserica fortificata si cetatea taraneasca (monumente UNESCO) si doua dintre camere au vedere spre curtea pensiunii. Parcarea masinilor se face in curtea pazita.

Fiecare camera are TV prin cablu (posturi in limba romana, engleza, germana si franceza), grup sanitar propriu cu dus si apa calda si internet wireless. Micul dejun si celelalte mese ale zilei sunt servite in Pivnitele Dorotheei si atunci cand vremea ne permite si in sopronul lui Rether aflat in curtea pensiunii. Din Sopron si de pe terasa din livada puteti admira apusul soarelui la cetatea taraneasca de pe deal precum si albastrul fara cusur al cerului din Saschiz.

Tot in pivnitele Dorotheei puteti sa va relaxati accesand internetul pe computerul pus la dispozitia turistilor , sau puteti juca darts, carti si alte jocuri si asculta muzica sau dansa. Ori puteti sa va delectati cu diferite tipuri de cafea si ceai sau ciocolata si prajituri de casa si sucuri naturale servite doar pentru oaspetii nostri.

Cei ce prefera sa petreaca mai mult timp in aer liber pot urma poteca pietruita din livada pana in padurea de pini ce margineste gradina ajungand apoi la stadionul de fotbal si la ringul de dans sasesc, singuri sau ghidati de "catelul nostru turistic" Cara.

Padurea de pini este o ramasita a Padurii Spanzuratilor unde saschizenii isi faceau dreptate si spanzurau pe cei gasiti la judecata ca fiind vinovati de mari faradelegi.

Amatorii de ciclism pot inchiria biciclete de la pensiune pentru a se plimba fie prin padure sau pe dealurile comunei, fie pentru a strabate vechile drumuri sasesti dintre comune si a vizita comorile celorlalte sate cu biserici fortificate si cetati de aparare, plante rare, pajisti insorite si traditii pastrate neatinse peste secole.

Puteţi să serviţi micul dejun cu produse tradiţionale, sau puteţi să vă relaxaţi cu diverse jocuri, în “Pivniţele Dorotheei” ori puteţi savura o cafea, limonadă, un ceai şi o bucată de prăjitură sau compot de casă în “Şopronul lui Rether” din curte, lângă îndrăgitul său butoi de vin cu iniţialele sale, de unde puteţi admira pe deal şi ruinele cetăţii ţărăneşti ridicată în secolul XIV.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Internet
Parcare exterioară
Servicii și facilități camere
Televizor
Activități sportive și de agrement
Închiriere biciclete
Facilități baie
Baie proprie
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Saschiz, județul Mureș, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Cartref din Saschiz, județul Mureș, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Cartref? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!