Ghita Vasile

Vadu Izei, Nr. 322, Maramures » Vadu Izei, Maramureș » Localizare pe hartă
Camere - Ghita Vasile
Tipul unității: Pensiune

Pensiunea “Ghita Vasile” este situata pe drumul national Sighet-Baia Mare, la aproximativ 500 m de raul Mara. Casa de locuit propriu-zis, unde musafirii beneficiaza de liniste, se afla la 20 m de sosea. In fata casei, o gradina plina de culoare atrage prin aranjamentul florilor si al pomilor fructiferi.

Trandafirii, florile care incadreaza gradina sunt parca strajerii acesteia. In mijlocul acestei frumoase gradini, o filigorie din lemn ofera un loc deosebit pentru a servi cafeaua sau ceaiul dimineata, urmarind in acelasi timp rasaritul soarelui desupra dealurilor înalte.

Gazonul si gardul viu impregneaza curtii un verde absolut natural. Totul face ca aceasta curte din fata casei sa para vie, turistii putand respira un aer curat, plin de mireasma florilor specifice fiecarui sezon.

Casa destinată turistilor are in componenta ei: trei camere si doua bai . Camerele sunt aranjate in stil rustic, maramuresean. In dulapurile aflate in aceste camere turistii pot gasi haine taranesti specifice zonei, pe care le pot imbraca pentru a se fotografia sau filma. Pentru o perioada de timp, puteti fi niste “moroseni” autentici care locuiti in camere maramuresene autentice.

Si pentru ca totul sa fie perfect, o formatie de muzica populara din acesta comuna va poate încânta auzul cu cântece din zona noastră.

Gazda nu locuieste in această casa. Turistii pot beneficia de mancare gatita de gazda Mancarea gatita de gazda este specifica zonei si este facuta din alimente obtinute in propria gospodarie.

Alaturi de mancare veti fi serviti cu bautura traditionala “Palinca de prune”, bautura obtinuta din prunele culese din propria livada. Masa poate fi servita si in gradina din spatele casei unde se pot servi mancaruri gatite chiar acolo (mititei, frigarui, etc.).

Atractia principala a Pensiunii “Ghita Vasile” este livada cu pomi fructiferi, mandria familiei si nu numai. Gradina cu pomi se afla la o distanta de aproximativ 300 m, pe dealul care se afla in spatele casei, unde se poate ajunge in 10-15 minute la pas de plimbare, fiind o adevarata relaxare si prilej de miscare. Forma deluroasa necesita putin efort, dar merita pentru ca vegetatia si peisajul taie respiratia calatorului.

Livada, infiintata de Ghita Vasile a devenit cu trecerea anilor o pasiune pentru el. A incercat sa faca ceva deosebit de celelalte plantatii din zona aducand si plantand o multitudine de pomi fructiferi, arbusti si flori. Odata ajunsi la gradina se poate face un popas pe bancutele din mijlocul pomilor sau cei care sunt prea obositi se pot intinde in paturile din casuta tip vanatoare.

Daca doriti sa vedeti totul cu ochii vostri faceti din timp rezervare la aceasta casa turistica. Noi, gazdele acestei case va asteptam cu drag.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Chemare Taxi
Zonă de joacă pt. copii
Servicii și facilități camere
Cablu TV
Activități sportive și de agrement
Șah / Table
Alte servicii și facilități
Mâncare tradițională și regională
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Vadu Izei, județul Maramureș, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Ghita Vasile din Vadu Izei, județul Maramureș, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Ghita Vasile? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!