Cris si Mona

str Principala, nr. 243, Sapanta » Săpânța, Maramureș » Localizare pe hartă
Camere - Cris si Mona
Tipul unității: Pensiune

Pensiunea Cris-Mona situata la soseaua principala dispune de cazare in 17 camere matrimoniale cu bai proprii, terase, parcare auto, curte, gradina cu livada, loc de joaca pentru copiii.

o curte larga umbrita de vie, o oaza de liniste cu vedere spre gradina., livada si gradina, spatiu ideal de joaca pentru copii, spatii de parcare pazita pentru masini, pensiunea este incalzita cu o centrala termica de mare putere, apa calda, televizoare conectate la reteaua de cablu locala, aparatura audio, jocuri de societate (carti, rummy, etc).,

Cateva repere turistice aflate langa Pensiunea Cris-Mona sunt: Piatra Sapantei (941 m), Vf. Rotunzilor (1240m), cascada, izvoarele cu ape minerale, pastravaria, parcul dendrologic (ce inconjoara Manastirea Sapanta-Peri).

Sapanta este situata pe valea Tisei, pe drumul judetean Sighet - Satu Mare. Localitatea este prezenta in documente la 1373, cand se determina mejdele intre Sapanta si Cimpulung. A existat o biserica veche care a ars iar la 1886 s-a construit o biserica noua de piatra.

Pe teritoriul sau exista izvoare minerale bicarbonatate, sodice, calcice, clorurate cu o concentratie ridicata de ioni bicarbonici. Localnici utilizeaza aceste ape in tratarea gastritelor, a bolilor gastro-duodenale si a colecistitelor (pentru acesta bioxidul de carbon este eliminat prin agitare).

Localnicii din Sapanţa sunt cunoscuti in zona pentru obiectele artizanale ce sunt produse aici, pentru costumele populare si cergile realizate. Insa Sapanţa a devenit cu adevarat cunoscuta in Romania si in strainatate datorita Cimitirului Vesel din localitate si a Manastirii Peri.

Asezarea este dominata de Piatra Sapantei, un munte cu o formatiune vulcanica impresionanta, si strabatuta de raul Sapanta, care izvoraste de sub varful Rotundu, printre stancile nordice ale Muntilor Ignisului si se varsa in Tisa la 228m altitudine.

Cursul raului este de circa 20 km, destul de abrupt si traverseaza o zona impadurita. Albia raului este plina de bolovani mari, spectaculosi, iar pastravul are aici casa lui.

Cascada, frumusetea peisajului, accesibilitatea traseului, cat si posibilitatea de a practica pescuitul sportiv permit practicarea multor forme de turism.

Pensiunea Cris Si Mona VA INVITA ÎN COMUNA SAPANTA, IN MARAMUREŞUL ISTORIC, CU CAZARE LA FRUMOASA PENSIUNE CLASIFICATA LA DOUA SI TREI FLORI, PENSIUNE UNDE VA VEŢI DELECTA CU BUCATE SANATOASE SI DELICIOASE OBŢINUTE ÎN GOSPODARIA PROPRIE.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Foișor
Parcare exterioară
Servicii și facilități camere
Animale de companie tolerate
Încălzire centrală
Activități agroturistice
Vie și degustare de vinuri
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Săpânța, județul Maramureș, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Cris si Mona din Săpânța, județul Maramureș, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Cris si Mona? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!