Petrovai

Str. Principala nr. 119 » Bârsana, Maramureș » Localizare pe hartă
Camere - Petrovai
Tipul unității: Pensiune

Pensiunea Petrovai se afla in vechea asezare romaneasca Barsana care este situata in Maramures, Romania, in partea de miazanoapte a tinuturilor locuite de romani, la o departare de 19 kilometri de localitatea Sighetu Marmatiei si la 22 de kilometri de hotarul nordic al Romaniei.

Relieful satului Barsana este alcatuit in cea mai mare parte din dealuri si podisuri ale caror toponime sunt in stransa legatura cu legendele, cu asezarea lor si cu numele locuitorilor care le-au stapanit. Aceste forme de relief sunt situate de-o parte si de alta a raului Iza, avand orientarea paralel cu raul care curge dinspre sud-est.

Ocupatia de baza a locuitorilor din Barsana, Maramures, Romania, este agricultura, dar ei se mai ocupa si cu cresterea vitelor si a oilor. Nu lipsesc de aici si indeletnicirile casnice: torsul, tesutul, cusutul si prelucrarea lemnului.

La modelarea lemnului, localnicii sunt adevarati artisti, renumite in toata lumea fiind portile falnice sculptate in stejar, care sunt adevarate opere de arta.

Odata cazati la Pensiunea Petrovai, veti descoperi o lume incarcata de traditie, iar acest site va incerca, mai intai, sa fixeze locatia pensiunii, apoi sa treaca in revista cele mai frumoase traditii ale zonei, urmarind sa va sugereze ce obiective turistice puteti vizita (cea mai cunoscuta este Manastirea Barsana), iar la sfarsit va pune la dispozitie informatii de contact pentru cazare.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Grădină
Parcare exterioară
Servicii și facilități camere
Access la bucătărie echipată
Frigider
Facilități baie
Duș
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Bârsana, județul Maramureș, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Petrovai din Bârsana, județul Maramureș, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Petrovai? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!