Cabana Soarelui

Nucsoara, Hunedoara » Nucșoara, Hunedoara » Localizare pe hartă
 „Probabil că nu există în românia un perimetru așa de restrâns care să concentreze atât de multe lucruri de văzut și admirat“
Camere - Cabana Soarelui
Tipul unității: Cabană

Cabana Soarelui este asezata la poalele muntilor RETEZAT in TARA HATEGULUI ,teritoriul GEOPARCULUI DINOZAURILOR, pe principalul drum de acces catre PARCUL NATIONAL RETEZAT la doar 3 km de parc

Cabana Soarelui, situata la 800 m altitudine, iti ofera sansa sa petreci clipe de neuitat intr-un cadru natural de exceptie - Muntii Retezat.

De la Cabana Soarelui se poate ajunge foarte usor la obiectivele turistice din zona Tarii Hategului: Biserica de piatra din Densus (biserica construita in sec.II en, unica biserica construita complet din piatra din sud estul Europei), Manastirea Prislop locul unde se gaseste mormantul monahului Arsenie Boca, Manastirea Colt, Sarmisegetusa Ulpia Traiana - capitala romana a Daciei, construita de imparatul TRAIAN, Sarmisegetusa Regia - capitala Daciei pe timpul regelui DECEBAL , Cetatea Colt - locul unde Jules Verne a scris romanul Castelul din Carpati, Castelul Huniazilor din Hunedoara si alte cetati , biserici si manastiri.

Cabana Soarelui iti ofera sansa sa petreci clipe de neuitat intr-un cadru natural de exceptie - Muntii Retezat. Combinatia dintre "natura" si "cultura" fac un loc ideal pentru relaxare si drumetii, iar la sfarsitul vacantei devine o amintire placuta pentru cei care i-au trecut pragul.

Pozitionarea strategica la "mijloc de drum" o fac atractiva atat pentru iubitorii crestelor muntilor, dar si pentru cei ce doresc relaxare sau vizitarea numeroaselor obiective naturale si culturale din Tara Hategului.

In "amonte", gasim Parcul National Retezat (38.138 ha), infiintat in anul 1935, primul parc national din Romania, cu o rezervatie stiintifica exclusiva - Gemenele (1.840 ha), destinat conservarii frumusetilor acestor munti si a florei endemice de aici. Altitudinile variaza intre 794m si 2509m (Vf. Peleaga).

In "aval", Depresiunea Hategului iti ofera posibilitatea de a vizita cetati si castele, biserici, rezervatii si parcuri naturale. Zona Hateg este bogata in obiective arheologice din neolitic, epoca bronzului, perioada daco-romana si cea medievala.

De la Cabana Soarelui se pot face numeroase trasee turistice in Parcul National Retezat, dintre care aminitim:

Cascada Loloaia – 1 ora, Cetatea Colt - 1 - 1 1/4 ore, locul de unde s-a inspirat Jules Verne cand a scris Castelul din Carpati, Cabana Pietrele - 2 - 3 ore, Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din tara, 10 ha, lungime 550 m, latime medie 160 m, adancimea max. 15.5 m, volum 625000 m³; este alimentat de 5 izvoare principale - aprox. 5-6 ore, Varful Peleaga (2509m), cel mai mare din Muntii Retezat si al saselea varf muntos din Romania - aprox. 7-8 ore, Varful Retezat (2484m) - aprox. 6ore, Lacul Stanisoara - aprox. 4 ore, Lacul Galesu - aprox. 6 ore, Lacul Zanoaga, cel mai adanc din Muntii Retezat, 29 m - aprox. 7-8 ore,

Limbi străine vorbite la recepție » Engleză • Maghiară

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Acces la Living
Acces persoane mobilitate redusă
Curte
Foișor
Internet
Parcare exterioară
Recepție non-stop
Terasă
Zonă de joacă pt. copii
Servicii și facilități camere
Animale de companie tolerate
Balcon
Cablu TV
Camere pentru nefumători
DVD-player
Leagăn pt. copii
Panoramă, privelişte
Telefon
Televizor
Încălzire centrală
Șemineu
Activități sportive și de agrement
Cărți de joc
Drumeții
Escaladare, cățărare
Monopoly / jocuri de societate
Remi / Rummy
Șah / Table
Facilități baie
Baie proprie
Duș
Alte servicii și facilități
Bucătărie bio
Mâncare tradițională și regională
Sală de petreceri
Activități agroturistice
Cramă
Foc de tabără
Grătar / Barbeque
Livadă / Pădure
Pescuit
Vânătoare
Servicii tehnice, dotări business
Acoperire 3G/4G
Acoperire Cosmote
Acoperire Orange
Acoperire Telekom
Acoperire Vodafone
· Despre Cabana Soarelui pe Profilul de Facebook al Plecat.ro

    "Buna dimineata, Soare! La inceput de saptamana va poftim sa popositi la casa lui,a Soarelui. Nu e departe,dar e la inaltime. In Muntii Retezat, la o aruncatura de bat de Parcul National Retezat veti gasi Cabana Soarelui. Toate detaliile le puteti afla printr-un singur click,iar interesul dumneavoastra ni-l puteti demonstra printr-un simplu like :) Va asteptam!"

Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Nucșoara, județul Hunedoara, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Cabana Soarelui din Nucșoara, județul Hunedoara, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Cabana Soarelui? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!