Cascada -Carnic

Nucsoara- Com. Salasul De Sus - Hunedoara » Nucșoara, Hunedoara » Localizare pe hartă
 „Cabana cascada este situata pe principalul drum de acces in parcul national retezat, si beneficiaza de un peisaj alpin spectaculos! amplasata la altitudinea de 1000 m, pe valea nucsora, este locul ideal atat pentru relaxare cat si pentru iubitorii de munte“
Camere: 5
Total locuri: 27
Check-in de la: 13:00
Check-out până la: 12:00
Restaurant de
30 de locuri
Pagina pe Facebook
Video pe YouTube
Camere - Cascada -Carnic
Tipul unității: Cabană

Cabana CASCADA este situata pe principalul drum de acces in Parcul National Retezat, si beneficiaza de un peisaj alpin spectaculos! Amplasata la altitudinea de 1000 m, pe Valea Nucsora, este locul ideal atat pentru relaxare cat si pentru iubitorii de munte, sau pentru vizitarea numeroaselor obiective turistice din zona.

Structura de cazare a

Cabanei Cascada este formata din:

•2 camere cu 4 paturi individuale

•2 camere cu 5 paturi individuale

•1 camera cu 9 paturi individuale

Cabana Cascada poate fi punctul de plecare atat catre obiectivele turistice din imprejurimi, cat si pentru trasee montane de diferita dificultate, in functie de experienta si de echipamentul din dotare.

 • Obiective turistice:,

  Cascada Lolaia, situată la 1050 si la numai 20 de minute de Cabana Cascada, este o atracţie naturala spectaculoasa si este accesibila pentru vizitare tot timpul anului .

  Cascada s-a format pe raul Lolaia, un afluent al Jiului de Est, dand un farmec aparte peisajului salbatic in care a luat nastere. Accesul catre acest obiectiv se poate realiza pe tot parcursul anului, prin punctul de acces Cirnic - Cabana CASCADA, loc prin care patrund in interiorul parcului aproape 90% dintre toti cei care il viziteaza. Din Carnic pana la locul unde s-a format cascada se ajunge pe jos, in aproximativ 20 minute. Turistilor mai experimentati le mai este pusa la dispozitie o cale de a ajunge la cascada, reprezentata de traseul marcat Calea Lupilor, un traseu mai dificil ce dureaza in jur de 11 ore si strabate intreg parcul de la sud la nord, de la Cheile Butii la Cirnic.Pana la cascada se merge pe o panta destul de inclinata, poteca fiind recent amenajata cu trepte si balustrade din lemn.

  Biserica Densus
  Biserica €žSfantul Nicolae” este un lacas de cult din localitatea Densus, judetul Hunedoara, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania, construita in secolul XIII. Din 1991 este pe lista de monumente propuse pentru a intra in patrimoniul UNESCO. Nicolae Iorga a numit biserica "fara pereche in toata romanimea". Biserica este trecuta pe lista monumentelor istorice din judetul Hunedoara . Biserica Sfantul Nicolae din Densus a fost ridicata pe ruinele unei constructii din antichitate (sec. al IV-lea). Construita din pietre romane fasonate aduse din ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa din apropiere, biserica are o infatisare ciudata, care nu ascunde insa amprentele stilistice ale romanicului tarziu. Valoroasele fragmente de pictura murala, datand din 1443, opera unei echipe de maestri in frunte cu stefan, unul din primii zugravi romani cunoscuti, vadesc stranse legaturi stilistice cu picturile de epoca din tara Romaneasca.

 • Facilități și servicii »

  Servicii Generale, părți comune
  Recepție non-stop
  Servicii și facilități camere
  Panoramă, privelişte
  Facilități baie
  Duș
  Servicii tehnice, dotări business
  Acoperire Cosmote
  Acoperire Vodafone
  Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

  Planificați o excursie sau o vacanță în Nucșoara, județul Hunedoara, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Cascada -Carnic din Nucșoara, județul Hunedoara, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Cascada -Carnic? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!