Uz Bence

Băile Harghita, Nr. 15 » Harghita-Băi, Harghita » Localizare pe hartă
Camere - Uz Bence
Tipul unității: Cabană

Băile Harghita se află la 22 km de Miercurea Ciuc şi 46 km de Odorheiul Secuiesc, în masivul Munţi Harghita şi în estul vârfului Harghita Ciceu (1761 m).

Este cunoscută după apele minerale şi mofetele sale. Iarna este paradisul de schi al zonei, vara se vizitează mofetele şi este locul preferat pertreceri vacanţelor.

Mofeta se utilizează regulat şi se recomandă pentru boli cardio-vasculare şi inflamaţi cronice.

Sunt poteci turistice însemnate pentru drumeţii.

Se pot organiza excursii la: Sovata, Lacul Roşu, Cheile Bicazului, şumuleu Ciuc, Lacul Sfânta Ana, Sigişoara, Braşov, Zona Ghimeşului etc. La Băile Harghita sezonul de schi ţine de regulă din noiembrie până în martie, stratul de zăpadă fiind în medie de 60 cm. Staţiunea are în dotare patru pârtii de schi prevăzute cu schi lift.

Cabana „Uz Bence” se află la altitudinea de 1345 m. Cabana şi-a căpătat numele după personajul principal al romanului cu acelaş nume, de Nyíro József. Constructia datează din 1942 şi a fost construită de asociaţia „Erdélyi Kárpát Egyesület” (Asociaţia Carpatică Transilvană), după projectul inginerului constructor Schimdt Jozsef.

Cabana oferă cazare confortabilă pentru 50 de persoane. Camerele sunt dotate cu baie proprie. Camerele mobilate cu mobilier rustic de brad oferă atmosferă familiară şi confortabilă pentru musafiri.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Parcare exterioară
Restaurant
Activități de relaxare și înfrumusețare
Saună - platit
Facilități baie
Baie proprie
Duș
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Harghita-Băi, județul Harghita, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Uz Bence din Harghita-Băi, județul Harghita, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Uz Bence? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!