Cabana are 21 locuri de cazare în 9 camere dotate toate cu băi proprii, un salon pentru luat masa și zăcut, cu ieșire într-o terasă mare acoperită, foișor de iarnă încălzit la sobă , spații de discuții, grupuri sanitare, bucătărie utilată complet, grătar în curte, leagăn, panou de cățărare, hamace, loc pentru foc de tabără, pârau în fața cabanei, o poieniță pentru diverse activități , poteci prin curtea cabanei , amenajate prin pădurea de conifere și mesteceni ,un cățel pe post de ghid(Bobiță ) și două pisici (Nutica și Neghiniță) fără niciun post; pentru asta ministerul turismului ne-a clasificat cu 3 stele.
Cabana Frasin se vrea a fi un loc de intalnire al oamnilor cu natura , o baza accesibila de relaxare sau plecare catre numeroase obiective turistice , un loc cald , curat cu o mare abundenta a detaliului . Ne străduim să păstrăm încă acel rafinament a bunului gust și scopul pentru care a fost construită : odihnă , turele , drumețiile și excursiile montane . Pentru asta am deschis noi trasee în vestul și nord-vestul Leaotei , inclusiv hartă turistică , am refăcut refugii și amenajat poteci spre locuri puțin bătute : Cheile Ghimbavului și Cheia Mare a Dâmboviței , Lacul Domniței și Lacul Verde , Muntele Cioara , Culmea vestică a Leaotei , Cetățile de piatră din Piatra Dragoslavelor , etc
Utilitățile și facilitățile Cabanei Turistice Frasin :
Contactați-ne » Click aici pentru a afișa numerele de telefon
Parcare pentru autoturisme și biciclete, apa curentă , apa caldă, electricitate , căldură calorifere prin centrală proprie in cabana mare , soba teracota in anexa , internet, telefon, frigider pentru alimente la dispoziția turiștilor , centru de prim ajutor , punct informare turistică, stație sonorizare. Mobilierul e din lemn masiv, decorațiunile sunt de bun gust, avem o mică bibliotecă de unde puteți împrumuta cărți în perioadele ploioase sau de insomnie ; în caz că cititul dăunează ochilor, ne-am gândit și la asta, va ajută Wi- Fi , biliardul, rummy-ul, tablele, cărțile de joc.
Tot aici organizăm cursuri de inițiere în `mersul pe munte` unde puteți învăța chestii utile privind siguranța și evaluarea pericolelor în cazul accensiunilor montane, tehnici de bază pentru toate varstele, cursuri practice ce includ trasee ..
Cum nu ne aflăm în vreo stațiune “pitoreasca” împânzită de cluburi ci suntem la poalele munților, înconjurați de pădure, pe unde vacile și oile mai zburdă încă nestingherite, vă spunem că pantofii cu toc cui, umbrela, costumul și rochiile de seară sunt doar câteva din lucrurile perfect inutile.
Reguli și condiționări
Noi zicem că suntem de treabă și primitori. . . Atenție! ! ! ! ! Avem câteva reguli la care ținem cu dinții și. . . credeți-ne, nu facem compromisuri : Pe aici : interzis total la manele și marlanisme și alte derivate de genul “pumnii mei nu are minte ”Accesul în cabană se face pe bază de incaltamine curată adusă de acasă sau cu papucii din dotarea cabanei .În interiorul cabanei , ca de altfel în orice cabană turistică , nu se fumează ;există locuri amenajate , terasa închisă , foișorul din curte , etc. unde fumatul este permis .
Da, se poate mânca la Cabană Frasin doar cu respectarea celor de mai jos :
! Mâncarea gătită se serveşte în regim de cabană şi nu de restaurant , pensiune sau cantină , nu avem picoli , ospătari , etc , aici facem noi totul iar uneori , în unele cazuri, va trebui să ne ajutaţi la strângerea şi punerea mesei.
!! Cu minim 1 zi două înainte de a ajunge la cabană, anunţaţi-ne printr-un telefon sau mail dacă vreţi să va gătim …
Ce știm să facem bun de mâncare :
Micul dejun se poate comanda direct din meniul cabanei ( MD uşurel, MD Continental , MD muntoman etc) sau, în cazul grupurilor, se va servi bufet . Costul lui este de 20 lei şi conţine: cafea, lapte, ceai , unt , miere, brânzeturi autentice ( cascavea rucăr , telemea , urdă ), 2 tipuri de mezel crud uscat /cârnăciori , clisă , ceapă roşie ,omletă/ochiuri/ouă fierte, legume, pâine cu carof ( la dispoziţie prăjitor de pâine)
Ciorbe : Gătim unul maxim două feluri în aceiaşi zi : ciorbă de văcuţă/ perişoare acrită cu borş, supă de găină cu găluşte pufoase, ciorbă de pui cu tăiţei, ciorbă de fasole cu afumătură, ciorbă de tarhon cu afumătură, ciorbă de os fiartă în moare.
Feluri de baza . Gătim unul , maxim 2 feluri în aceiaşi zi : vită cu legume picante în oală de lut , varză săsească cu ciolan fiert în ţelină şi cimbrişor, tigaie picantă musceleana, muschiuleti traşi pe sfoară şi împănaţi, tocăniţe la ceaun (guyas), coaste puţin afumate la lemn de prun cu cartofi copţi în coajă şi murături, păstrăv la cuptor cu mămăliguţă, pui la tavă cu rondele de cartofi copţi, friptură de porc cu garnitură piure sau cartofi , musaca cu murături , tochitură usturoiata cu mămăliguţă ,sărmăluţe fierte în şorici şi os afumat cu mămăliguţă , pastramă sau grătar mixt cu salată sau murături şi garnitură , colebil sau triferment la alegere.
Mâncăruri vegetariene : Feta cheese -la tigaie de lut (roşii, cepa , ardei , mirodenii, ulei de măsline , măsline ), tocăniţă de păstăi galbene cu usuroi, mărar şi roşii , salate de vine sau zacuscă, MBS, ciorbiţă de legume .
Desert: cozonaci de casă, eclere, rulouri umplute cu crema vanilie
Porţiile sunt generoase şi, spunem noi şi ne-au spus şi alţii, mâncarea are gust. Nu gătim mici şi cartofi prăjiţi.
Prețuri mese : mic dejun 20 lei , prânz complet : 35 lei, cină 25-30 lei.
Grătarul din curte este pus gratuit la dispoziția turiștilor cazați la noi, nu trebuie să veniți cu lemnele în traistă.
Limbi străine vorbite la recepție » Engleză
Facilități și servicii »
Planificați o excursie sau o vacanță în Dragoslavele, județul Argeș, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Frasin din Dragoslavele, județul Argeș, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Frasin? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!