Totu Bun

Sălciua De Jos, Sat Sub Piatră, Nr. 563 A » Sub Piatră, Alba » Localizare pe hartă
 „Mai aproape de datini“
Camere: 5
Total locuri: 10
Restaurant de
30 de locuri
Sală conferințe
de 24 locuri
Camere - Totu Bun
Tipul unității: Pensiune

Situată în Munții Apuseni în satul Sub Piatră, comuna Sălciua de Jos, aproape de platoul Bedeleului se află Pensiunea Totu’Bun într-un cadru natural unic, înconjurata de rezervații naturale, cascade, păduri, peșteri, stânci, case și sălase din lemn acoperite cu paie.

Comuna Sălciua este situată în partea de nord a județului Alba, pe valea Arieșului, la o distanță de aproximativ 100km de municipiul Alba Iulia (reședința judetului) si la 15km de Baia de Arieș, orașul cel mai apropiat, pe drumul național DN 75: Câmpeni-Sălciua-Turda.

Așezată în bazinul mijlociu al Arieșului, între Munții Trascău și Muntele Mare, într-un bazin depresionar, are un relief specific de munte, dezvoltat pe calcare și șisturi cristaline. Altitudinea variază între 700 și 1400m. Lunca largă a Arieșului este propice agriculturii, aici aflându-se întinse suprafețe cultivate, ceea ce i-a atras denumirea de “Bărăganul Munților Apuseni”.

Varietatea reliefului carstic, prin spectaculozitatea sa, a florei și faunei, precum și caracteristicile climatice o fac atractivă din punct de vedere turistic. De asemenea, în satul Valea Largă există o biserică de lemn monument istoric.

Oferim un meniu tradiţional românesc, cu bucate sănătoase din ingrediente ecologice. De la supe şi ciorbe până la deserturi, toate sunt gătite după reţetele bunicii. Pâine de casă, siropuri şi dulceţuri din fructe de pădure, prăjituri de casă, vin fiert cu mirodenii sau ţuică cu piper, toate vă vor încânta papilele gustative.

Pentru grupuri sau cu rezervare, gătim şi mâncăruri româneşti care necesită un timp mai lung de preparare

Plimbări şi drumeţii în natură; Călărie; Plimbări cu căruţa şi sania trasă de cai; Excursii în Munţii Apuseni; Tenis de masă; Jocuri de cabană

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Internet
Parcare exterioară
Servicii și facilități camere
Televizor
Facilități baie
Baie proprie
Duș
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Sub Piatră, județul Alba, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Totu Bun din Sub Piatră, județul Alba, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Totu Bun? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!