Valurile Bistritei

Com. Dorna Arini » Dorna-Arini, Suceava » Localizare pe hartă
Camere - Valurile Bistritei
Tipul unității: Pensiune

In cartea sa de referinta - “Bistrita Aurie” ed 1982, scriitorul Ion Popescu Argesel descrie si indeamna la popas pe toti acei ce vin sau sunt in trecere pe Valea Bistritei, pentru a putea contempla si a se bucura de frumusetea acestor locuri salbatice create de armonia munte/rau de faimoasa apa a Bistritei.

Desi e drept ca vremea a cam trecut de atunci, traseul apei a ramas la fel, au fost pastrate mestesuguri si traditii vechi - natura conservand pe mai departe ecosisteme si habitate extrem de valoroase, nealternate inca de expansiunea fenomenelor turistice, sau de interventia necontrolata a omului.

In multe privinte viata si traiul au ramas asa ca de demult, modestia, ospitalitatea si bunul simt fiind numai o parte din atributele ce definesc aceste vechi comunitati

Iata in mare contextul in care Pensiunea " Valurile Bistritei " isi deschide larg portile, va invita si va asteapta sa petreceti clipe memorabile pe malul raului Bistrita!

Valurile Bistritei este o pensiune care isi propune din start o serie de preturi si servicii bune, multumirea clientilor fiind de pe acum logo-ul si cartea de vizita a acestei frumoase pensiuni.

Nume de mare rezonanta, Bistrita evoca imaginile de alta data, cu plute ce coborau pana la Bacau si de aici mai departe, pe Siret ajungeau la Galati.

Raul acesta strabate cea mai lunga vale Montana din Carpati, deopotriva salbatica si umanizata, serpentinele largi care unduiesc prin locuri deschise asigura un orizont din ce in ce mai cuprinzator, cu siruri dupa siruri de munti, intre care este situata depresiunea Dornelorce gazduieste un nume de rezonanta in salba statiunelor montane romanesti. Este vorba de orasulVatra Dornei al carui cadrul montan inconjurator confera localitatii un pitoresc cu totul deosebit.

Cea mai sudica si totodata cea mai joasa prelungire a Suhardului coboara pana in inima orasului, prin culmea Runcului.

Pe de alta parte, Barnarelul (1321 m) – partea cea mai sudica a Giumalaului – si Dealul Negru (1302 m), prin care Calimanii trimit o culme pana deasupra orasului, reprezinta alte unitati montane tot atat de intim legate de Vatra Dornei.

Punerea in valoare a calitatii curative a izvoarelor minerale de la Vatra Dornei a jucat un rol insemnat in dezvoltarea localitatii. La inceput apele se imbuteliau si plecau spre Galitia, Viena si Odesa. Folosinta acestor ape a atras in timp turistii pentru tratamente, in decursl anilor fenomenul capatand o tot mai accentuata amploare.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Parcare exterioară
Restaurant
Servicii și facilități camere
Televizor
Activități sportive și de agrement
Drumeții
Activități agroturistice
Cai de călărie
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Dorna-Arini, județul Suceava, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Valurile Bistritei din Dorna-Arini, județul Suceava, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Valurile Bistritei? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!