Corimen

Str. Haltii Nr. 69/a » Vadu Crișului, Bihor » Localizare pe hartă
Camere - Corimen
Tipul unității: Pensiune

Pensiunea Corimen din localitatea Vadu Crisului este situata la iesirea din defileul Crisului Repede, in vecinatatea rezervatiei naturale Defileul Crisului Repede si la numai 2 km de drumul european E60.

Asezarea Pensiuni Corimen, este foarte favorabila atat pentru cei care vin cu masina proprie cat si pentru cei care aleg sa vina cu trenul, avand in vedere faptul ca pensiunea se afla la o distanta de aproape 50 m de halta Vadu Crisului.

Zona este foarte frumoasa si plina de istorie, iar de la balconul pensiunii se poate observa o parte din defileu si din Dealul "Codrisorii".

La numai 150 m de pensiune se intra in defileul Crisului Repede, iar pe langa calea ferata si Crisul Repede se ajunge la Cascada Pestera si la binecunoscuta Pestera de la Vadu Crisului.

In plimbarea pana la pestera se pot observa de o parte si de alta a defileului pesterile calcaroase si "Caza Zmeului" cunoscut ca si punct de "vama de sare".

Localitatea Vadu-Crisului Localitatea este situată la iesirea Crişului Repede din defileu.

Toponimul Vad, atât în limba română cât şi Rév în limba maghiară, semnifică locul din albia unui râu unde malul fiind jos şi apa puţin adâncă, permitea trecerea prin apă de pe un mal la altul.

Satul marchează limita sud-estică a Depresiunii Vadului, depresiunea golf dintre "munceii" Pădurea Craiului şi Munţii Plopişului (sau Şes), depresiune ce poarta numele localităţii, ea fiind cea mai mare din zonă.

Este străbătută de drumul european E60 (DN1), Oradea - Cluj-Napoca, la 50 km de Oradea şi la 100 km de Cluj-Napoca, respectiv de calea ferata Oradea - Cluj-Napoca.

Facilități și servicii »

Servicii Generale, părți comune
Curte
Terasă
Servicii și facilități camere
Animale de companie tolerate
Televizor
Încălzire centrală
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Planificați o excursie sau o vacanță în Vadu Crișului, județul Bihor, România? Pe plecat.ro găsiți oferte speciale, facilități, informații practice de cazare la Corimen din Vadu Crișului, județul Bihor, România. Răsfoiește albumul de fotografii și impresiile celor care au fost deja acolo. Ai fost deja în vizită la Corimen? Contribuie și tu cu comentarile și recomandările tale. Fă-ți valiza și pleacă în excursie chiar acum!