Schimbă pagina →
1 

Vile 2 stele din Baile Felix, Bihor
1 unități disponibile

« [...] stațiunea dispune de bază de tratament, băi termale, instalații pentru băi la cadă... »Citește tot » 
· Servicii, facilități, activități  -  Ce v-ar interesa?
Baie proprie
Încălzire centrală
Internet
Access la bucătărie ech...
Parcare exterioară
Recepție non-stop
mai multe servicii:
Acces persoane mobilita...
Animale de companie tol...
Bucătărie proprie echip...
Cablu TV
Cai de călărie
Cameră pt. bagaje
Cărți de joc
Duș
Fier de călcat
Foișor
Grădină
Grătar / Barbeque
Panoramă, privelişte
Parapantă

Oferte speciale sponsorizate - idei de vacanță la prețuri abordabile din localitatea Băile Felix, judetul Bihor

Alissim - oferta de cazare
Adresa: Strada Andrei Muresan, Nr. 105/42
din Băile Felix, judetul Bihor

Cazare Vilă Baile Felix - prețuri mici și oferte speciale

   vila Alissim este compusa din 5 camere din care 2 cu o baie mare comuna,(doar pentru cele doua este baia , cu cheie )si alte 3 cu baia lor proprie. doua livinguri mari de 45 metri patrati fiecare, numai bune pentru petrecere, vizionare film etc  terasa,bucatarie mare dotatata utilata, foisor gratar amenajat, curte,parcare. -este aproape de STRANDUL APOLLO cel mai cautat si renumit  ...
 Tarif indisponibil
pentru moment
 
Capacitate
max. 10 locuri
Schimbă pagina →
1 

Informații turistice din Băile Felix. Cazare și idei de vacanță în stațiunea Băile Felix

Una dintre stațiunile la care merg cu familia de câteva ori pe an este Băile Felix. Locul este ideal pentru a transforma un banal week-end într-o mini vacanță: distracție și relaxare în același timp. Aici am mâncat cele mai bune clătite cu mascarpone și vișine.

Stațiunea este renumită pentru apa termală care se află în zonă, pentru tratamentele și programele de recuperare din interiorul stațiunii cât și pentru rezervațiile cu vegetație unică pentru această parte a Europei. Este situată în partea de nord-vest a României, în județul Bihor, la o distanță de 9 km de Oradea și la circa 22 km de punctul de trecere a frontierei Borș.

Izvoarele de apă geo-termală la temperaturi de 45°C și 112 °C au fost descoperite încă din antichitate, au proprietăți curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonate, calcice și sodice, iar nămolurile au proprietăți sapropelice (bogate în hidrosulfură de fier coloidală).

Vă pot spune că stațiunea dispune de bază de tratament, băi termale, instalații pentru băi la cadă, instalații pentru aplicații calde cu nămol și parafină, instalații pentru electroterapie și hidroterapie, saună, piscine acoperite, stranduri în aer liber, săli de gimnastică medicală. Foarte important este faptul că se poate merge în orice perioadă a anului. Găsim terenuri de sport, cinematograf, discotecă, putem închiria ATV și lista ar putea continua.

Putem merge la Băile Felix pentru distracție dar și dacă suferim de diverse forme de reumatism, de afecțiuni neurologice, afecțiuni ginecologice, boli de nutriție și metabolism sau boli endocrine. Este contraindicat să intrăm în apele termale ale stațiunii dacă suferim de boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii sau boli psihice.

Documente vechi atestă utilizarea băilor în tratarea diverselor afecțiuni încă din anul 1000, când izvoarele termale au fost descoperite de călugărul Felix, parohul mănăstirii din Sînmartin. Între 1711-1721 au apărut primele așezăminte organizate pentru tratament sub numele de “baia lui Felix”.

În centrul stațiunii se află un lac alimentat cu apă termală, unde putem admira nuferi și lotuși, aș putea spune un lac de alb și roz printre care se bălăcesc o grămadă de broaște țestoase cât și o mulțime de specii de pești frumos colorați.

La doar 3 km de stațiune se află Băile 1 Mai, unde se află Rezervaţia cu nuferi termali formată pe Pârâul Peţa. Această rezervație este unică în ţară. Datorită apelor termale rezervaţia adăpostește 3 specii naturale protejate: lotusul unic în Europa - Nymphaea Lotus Thermalis , peştele „Roşioara lui Racoviţă” şi melcul Melanopsis Parreyssi (supravieţuitor al erei glaciare).

Cei interesați de cultură și civilizație pot căuta clădirea Sanifarm - o frumoasă clădire în stil baroc, fostă mănăstire, construită în sec. al XVIII-lea, dar și Capela de la Haieu - o impresionantă biserică-sală de sorginte medievală (sec. XIV), restaurată în anul 1977 sau Biserica de lemn din Brusturi, ridicată în anul 1785, înlocuind o mai veche biserică de lemn.

de Ina Mazilu, 11/2012
Toate drepturile rezervate Plecat.ro
surse: http://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83ile_Felix

· Cazări în localități apropiate de Baile Felix
Plecat.ro - portal de informare turistica
Sunteți reprezentantul unei Unități de turism în Baile Felix? Intrați acum în rândul membrilor Plecat.ro pentru a beneficia gratuit de cea mai interesantă și completă metodă de promovare online.

» Click aici pentru a începe
Baile Felix Rating: 7.1 out of 10 based on 68 voturi
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Plecat.ro vă pune la dispoziție oferte de cazare în Băile Felix Bihor cu toate informațiile necesare pentru pregătirea concediului sau sejurului dumneavoastră: hoteluri, vile și pensiuni ieftine, servicii, facilități, activități de vacanță precum și o hartă interactivă a obiectivelor turistice în Băile Felix Bihor și împrejur. Fie că sunteți în căutarea unei oferte de cazare la munte sau la mare Plecat.ro este portalul de informare turistică ce răspunde nevoilor dumneavoastră. Pe plecat.ro vă invităm să vă faceți valiza și să plecați într-un voiaj virtual