Schimbă pagina →
1 

Pensiuni 2 stele din Baile Felix, Bihor
2 unități disponibile

« [...] stațiunea dispune de bază de tratament, băi termale, instalații pentru băi la cadă... »Citește tot » 
· Servicii, facilități, activități  -  Ce v-ar interesa?
Baie proprie
Încălzire centrală
Internet
Acoperire Orange
Acoperire Vodafone
Acoperire Cosmote
Frigider
Parcare exterioară
Aer condiționat
Recepție non-stop
mai multe servicii:
Acces la calculator în ...
Acoperire 3G/4G
Acoperire Digi Mobil
Acoperire Telekom
Activități fermă și gos...
Activități team-building
Animale de companie tol...
Balcon
Bucătărie proprie echip...
Cablu TV

Oferte speciale sponsorizate - idei de vacanță la prețuri abordabile din localitatea Băile Felix, judetul Bihor

Pensiunea Raluca - oferta de cazare
Adresa: Str. Iasomiei, Nr. 6, Baile Felix, Bihor
din Băile Felix, judetul Bihor

Cazare Pensiune Baile Felix - prețuri mici și oferte speciale

   Pensiuni Baile Felix - Cazare Baile Felix Pensiunea Raluca IMPORTANT : CAZAREA SE POATE FACE IN ORICARE ZI A SAPTAMANII pentru fiecare oferta!!! TICHETELE CU REDUCERE LA AQUA PARK SE OFERA PENTRU FIECARE ZI DE CAZARE.  Unitate de cazare clasificata cu 2 margarete,  situata in judetul Bihor, la distanta de 8 km de centrul municipiului Oradea, in statiunea balneoclimaterica Baile Felix....
Preț pe noapte
începând de la 70 LEI
Capacitate
max. 12 locuri
Vila Gest - oferta de cazare
Adresa: Baile Felix 67h
din Băile Felix, judetul Bihor

Cazare Pensiune Baile Felix - prețuri mici și oferte speciale

   Vila Gest ofera mult spatiu verde, confort si relaxare in camere spatioase, stil rustic.REZERVARI LA TEL.0740926211 Situata aproape de centrul statiunii, de stranduri si de Spitalul de Recuperare Baile Felix ofera ca FACILITATI : PARCARE in incinta pensiunii, mult spatiu verde, loc de joaca pentru copii, TERASE, amenajat GRATAR, bucatarie utilata, INTERNET wireless GRATUIT,  REDUCERE AD...
Preț pe noapte
începând de la 100 LEI
Capacitate
max. 24 locuri
Restaurant de
30 de locuri
Schimbă pagina →
1 

Informații turistice din Băile Felix. Cazare și idei de vacanță în stațiunea Băile Felix

Una dintre stațiunile la care merg cu familia de câteva ori pe an este Băile Felix. Locul este ideal pentru a transforma un banal week-end într-o mini vacanță: distracție și relaxare în același timp. Aici am mâncat cele mai bune clătite cu mascarpone și vișine.

Stațiunea este renumită pentru apa termală care se află în zonă, pentru tratamentele și programele de recuperare din interiorul stațiunii cât și pentru rezervațiile cu vegetație unică pentru această parte a Europei. Este situată în partea de nord-vest a României, în județul Bihor, la o distanță de 9 km de Oradea și la circa 22 km de punctul de trecere a frontierei Borș.

Izvoarele de apă geo-termală la temperaturi de 45°C și 112 °C au fost descoperite încă din antichitate, au proprietăți curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonate, calcice și sodice, iar nămolurile au proprietăți sapropelice (bogate în hidrosulfură de fier coloidală).

Vă pot spune că stațiunea dispune de bază de tratament, băi termale, instalații pentru băi la cadă, instalații pentru aplicații calde cu nămol și parafină, instalații pentru electroterapie și hidroterapie, saună, piscine acoperite, stranduri în aer liber, săli de gimnastică medicală. Foarte important este faptul că se poate merge în orice perioadă a anului. Găsim terenuri de sport, cinematograf, discotecă, putem închiria ATV și lista ar putea continua.

Putem merge la Băile Felix pentru distracție dar și dacă suferim de diverse forme de reumatism, de afecțiuni neurologice, afecțiuni ginecologice, boli de nutriție și metabolism sau boli endocrine. Este contraindicat să intrăm în apele termale ale stațiunii dacă suferim de boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii sau boli psihice.

Documente vechi atestă utilizarea băilor în tratarea diverselor afecțiuni încă din anul 1000, când izvoarele termale au fost descoperite de călugărul Felix, parohul mănăstirii din Sînmartin. Între 1711-1721 au apărut primele așezăminte organizate pentru tratament sub numele de “baia lui Felix”.

În centrul stațiunii se află un lac alimentat cu apă termală, unde putem admira nuferi și lotuși, aș putea spune un lac de alb și roz printre care se bălăcesc o grămadă de broaște țestoase cât și o mulțime de specii de pești frumos colorați.

La doar 3 km de stațiune se află Băile 1 Mai, unde se află Rezervaţia cu nuferi termali formată pe Pârâul Peţa. Această rezervație este unică în ţară. Datorită apelor termale rezervaţia adăpostește 3 specii naturale protejate: lotusul unic în Europa - Nymphaea Lotus Thermalis , peştele „Roşioara lui Racoviţă” şi melcul Melanopsis Parreyssi (supravieţuitor al erei glaciare).

Cei interesați de cultură și civilizație pot căuta clădirea Sanifarm - o frumoasă clădire în stil baroc, fostă mănăstire, construită în sec. al XVIII-lea, dar și Capela de la Haieu - o impresionantă biserică-sală de sorginte medievală (sec. XIV), restaurată în anul 1977 sau Biserica de lemn din Brusturi, ridicată în anul 1785, înlocuind o mai veche biserică de lemn.

de Ina Mazilu, 11/2012
Toate drepturile rezervate Plecat.ro
surse: http://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83ile_Felix

· Cazări în localități apropiate de Baile Felix
Plecat.ro - portal de informare turistica
Sunteți reprezentantul unei Unități de turism în Baile Felix? Intrați acum în rândul membrilor Plecat.ro pentru a beneficia gratuit de cea mai interesantă și completă metodă de promovare online.

» Click aici pentru a începe
Baile Felix Rating: 7.2 out of 10 based on 71 voturi
Termeni legali de utilizare  ·  Contactați-ne  ·  Înscrie-te la NewsLetter-ul plecat.ro  ·  Plan de navigare a site-ului

Plecat.ro vă pune la dispoziție oferte de cazare în Băile Felix Bihor cu toate informațiile necesare pentru pregătirea concediului sau sejurului dumneavoastră: hoteluri, vile și pensiuni ieftine, servicii, facilități, activități de vacanță precum și o hartă interactivă a obiectivelor turistice în Băile Felix Bihor și împrejur. Fie că sunteți în căutarea unei oferte de cazare la munte sau la mare Plecat.ro este portalul de informare turistică ce răspunde nevoilor dumneavoastră. Pe plecat.ro vă invităm să vă faceți valiza și să plecați într-un voiaj virtual